Toimitusehdot

Tästä löydät tietoa tilaamisesta:

Tilaaminen
Toimitusaika
Rekisteröityminen ja kirjautuminen
Maksajan tiedot
Vastaanottajan tiedot
Toimitustavat ja toimituskulut
Maksutavat
Erityistoiveet
Lisätilaukset ja tilauksen muuttaminen
Jos ostoskori ei toimi
Tilaukset ulkomaille
Tilausvahvistus
Palautus
Rekisteri- ja tietosuojaseloste
 

 

TILAAMINEN

Tehdäksesi ostoksia, sinun ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua. Hinnat sisältävän arvonlisäveron. Tilauksen arvon pitää olla vähintään 20 euroa. Napsauta tuotteet ostoskoriin ja siirry ostoskoriin, kun haluat tehdä tilauksen. Ostoskorin painike löytyy ylhäältä oikealta. Jos tilaaminen verkkokaupasta ei onnistu, ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella.

Tarkista, että ostoskorissa on oikea määrä oikeita tuotteita ja puhelinnumerosi on oikein, ennen kuin painat ostoskorisivulla alalaidassa olevaa painiketta Siirry maksamaan / Vahvista tilaus. Vahvistettuasi tilauksen ostoskorissa olevat tuotteet varautuvat sinulle. Jos tilasit viimeisen kappaleen jotakin tuotetta, kyseinen tuote poistui verkkokaupasta.

Vahvistettuasi tilauksen, siirryt maksusivulle. Jos haluat perua tilauksen ennen sen maksamista, seuraa maksusivun ohjeita tai ota yhteyttä Lahjakkaaseen ja pyydä perumaan aiheeton tilaus, jolloin tuotteet palautuvat verkkokauppaan myyntiin. Tilaukset, joiden maksutapahtumaa ei ole viety päätökseen normaalissa ajassa, perutaan havaittaessa.

 

TOIMITUSAIKA

Tilaukset postitetaan yleensä kahden arkipäivän kuluessa. Tilauksen kaikki tuotteet toimitetaan yhdellä kertaa. Mikäli toimitus viivästyy huomattavasti tavanomaisesta, sinuun otetaan yhteyttä.

Ostoskorin alareunassa on kohta Erityistoiveet, jossa kannattaa kertoa toivomus tai ehdoton takaraja toimitukselle. Erittäin kiireellisissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä myös sähköpostitse tai puhelimella.


Jos tilaat ennakkomyynnissä olevia tuotteita, koko tilaus toimitetaan yhdellä kertaa, kun kaikki tuotteet ovat saapuneet varastoon. Ennakkoon tilattaviin tuotteisiin on merkitty arvioitu saapumisaika.

 

REKISTERÖITYMINEN JA KIRJAUTUMINEN

Rekisteröityminen ja käyttäjätilin luonti on vapaaehtoista ja tapahtuu tilaajatietojen syöttämisen yhteydessä. Jos sinulla on käyttäjätili, voit halutessasi kirjautua sisään, jolloin järjestelmästä löytyvät osoitetietosi ja pääset näkemään aiemmat tilauksesi. Kirjautua voi sivun ylälaidassa olevasta linkistä tai ostoskorista sen jälkeen kun sinne on lisätty ainakin yksi tavara. 

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoite, jota olet käyttänyt.
Salasana:  lähetetty sinulle aiemmin

 

MAKSAJAN TIEDOT

Maksajan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt henkilö. Alle 18-vuotias voi tilata huoltajan luvalla. Huoltaja on vastuussa alaikäisen tekemistä tilauksista. Voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä tilaajaan ennen tilauksen lähettämistä ja pidämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilausta.

Yritys / laitos: jos tilaat yksityishenkilönä, jätä tämä tyhjäksi

Puhelinnumero: on tärkeää ilmoittaa oikein, sillä posti lähettää matkapuhelimeen tekstiviestinä tavaran saapumisilmoituksen ja mahdollisesti pakettiautomaatin koodin. Voimme myös soittaa tai tekstata numeroosi, jos tilauksessasi on jotain poikkeuksellista. Puhelinnumeroasi ei käytetä mainontaan. 

Sähköpostiosoite: Tämä on samalla käyttäjätunnuksesi mahdolliseen asiakastiliisi. Kirjoita osoite oikeassa muodossaan. Tietojasi ei luovuteta Lahjakkaan ulkopuolelle eikä niitä käytetä markkinointiin ilman nimenomaista suostumustasi. Jos et omista omaa sähköpostiosoitetta, kirjoita tähän esimerkiksi: xx@zzz.fi

Luo käyttäjätili:  Helpottaa tilaamista jatkossa. Järjestelmästä löytyvät osoitetietosi ja näet, mitä olet tilannut aiemmin.

Uutiskirje: Uutiskirjeen tilaajat saavat arvokkaita etuja, joita muut eivät saa. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi 4 - 6 kertaa vuodessa.

Toimitus eri osoitteeseen: valitse tämä, jos maksajan osoite eri kuin toimitusosoite.

 

VASTAANOTTAJAN TIEDOT

Täytetään, jos maksaja on eri kuin tavaran vastaanottaja.

Yritys / laitos: jos vastaanottaja on yksityishenkilö, jätä tämä tyhjäksi

Puhelinnumero: on tärkeää ilmoittaa oikein, sillä posti lähettää matkapuhelimeen tekstiviestinä tavaran saapumisilmoituksen ja mahdollisesti pakettiautomaatin koodin.

Sähköpostiosoite: Ilmoittaminen on vapaaehtoista. Tietoa ei luovuteta Lahjakkaan ulkopuolelle.

 

TOIMITUSTAVAT JA TOIMITUSKULUT


Postipaketti (4,90 €)

Paketti on noudettavissa postista tai pakettiautomaatista yleensä klo 16 jälkeen saapumispäivänään. Ilmoita tilauksesi yhteydessä matkapuhelinnumero, johon posti lähettää paketin saapumisilmoituksen tekstiviestillä. Saapumisilmoituksia ei lähetetä kirjeitse. Paketin kulkua voi seurata osoitteessa posti.fi lähetystunnuksella, jonka saat sähköpostiisi, kun tilaus on pakattu. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä. Yleensä syynä on se, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi väärin. Posti säilyttää pakettia  viikon ajan.

 

Kotipaketti (10,90 €)

Postista soitetaan ja sovitaan, milloin he tuovat paketin perille asti. Jakelu tapahtuu suuremmissa kaupungeissa arkisin klo 21 mennessä ja muualla klo 14 tai 17 mennessä. Paketin kulkua voi seurata osoitteessa posti.fi lähetystunnuksella, jonka saat sähköpostiisi, kun tilaus on pakattu. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä. Yleensä syynä on se, että olet kirjoittanut osoitteesi väärin.

 

Nouto Lahjakkaasta / lisätilaus (0,00 €)

Jos noudat tavarat varastoltamme Pietarsaaresta, maksa tilaus verkkokaupan kautta. Ota yhteyttä ja sovi etukäteen noutoaika. Aukiolo vaihtelee päivittäin. Saat sähköpostia, kun tilauksesi on noudettavissa. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä. Yleensä syynä on se, että olet kirjoittanut osoitteesi väärin.

Lisätilaus. Valitse tämä toimitustapa, jos haluat lisätä tuotteita toimitukseen, jota ei ole vielä postitettu. Varmista asia sähköpostitse tai puhelimitse ennen lisätilauksen tekemistä.

 

MAKSUTAVAT

 

Pankit, luottokortit, PayPal, Collector, Jousto

Kun valitset tämän maksutavan, maksu tai luoton hyväksyntä näkyy Lahjakkaan järjestelmässä heti ja tilaus siirtyy jatkokäsittelyyn.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Lisätietoa www.paytrail.com

Pankit ja luottokortit

Maksu tapahtuu tilauksen yhteydessä pankkitilisi tunnuksilla tai luottokortilla: Nordea, OP, Säästöpankit, Aktia, POP, Tapiola, Ålandsbanken, Sampopankki, Handelsbanken, S-pankki sekä Visa, Visa Electron, Mastercard ja American Express.
 

PayPal

Voit maksaa luottokortilla tai PayPal -tililtäsi. Lisätietoja www.paypal.com. Maksun saajana näkyy Toiminimi Anna-Maria Pokela.
 

Collector Lasku/Osamaksu ( laskutuspalkkio 3,80 eur )

Collector Laskulle saat korotonta maksuaikaa 45 päivää. Laskuun lisätään kuukausimaksu 3,80 euroa. Läsku lähetetään sähköpostiisi.

Maksuaikaa hyödyntääksesi tarvitset myönteisen luottopäätöksen, jonka hakeminen käy helposti ostotapahtuman yhteydessä. Voit hakea sitä, jos olet vähintään 18 vuoden ikäinen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Luottotietosi tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Voit maksaa laskun koko loppusumman eräpäivänä pois tai halutessasi voit valita 1-36 kk:n osamaksuerät. Osamaksulaskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 € kuukaudessa, jolloin todellinen vuosikorko esimerkiksi laskettuna 1000 €:n ostoksella 36 kk:n aikana on 28,5 %.

Tarkempi palvelukuvaus: https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/maksa-laskulla/


Luotonantajana toimii ruotsalainen:
Collector Bank AB
puh. 09 3158 9947 ma-pe 9.00 - 18.00
contactcenter@collectorbank.fi.
 

Jousto ( laskutusmaksu 2,90 € )

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, joka on tarkoitettu raha-asiansa moitteettomasti hoitaneille yksityishenkilöille. Saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,90 euron laskutuslisä ja lasku toimitetaan sähköpostitse. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko.

Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy:
Asiakaspalvelu ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-21
Puh. 0800 186 186 (pvm/mpm)
asiakaspalvelu@jousto.com
https://www.jousto.com/

 

MobilePay

Lataa matkapuhelimeen MobilePay -sovellus. Rekisteröintiä varten tarvitset suomalaisen pankin tilinumeron ja maksukortin. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille. Käyttääksesi MobilePaytä sinun tulee olla yli 15-vuotias.

Lisätietoja www.mobilepay.fi

 

Ennakkomaksu tilisiirtona

Tämä maksutapa sopii kaikille. Saat tilillepanotiedot kuvaruudullesi, josta voit kirjoittaa ne muistiin tai tulostaa. Tilaus toimitetaan, kun maksu näkyy Lahjakkaan tilillä. Maksusuorituksen siirtymiseen kuluu 0-2 pankkipäivää. Tilaus on voimassa eräpäivään saakka ( 7 vrk ), mutta Lahjakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus aiemmin. Peruuttamisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

 

Postiennakko ( postiennakkolisä 8 eur )

Maksat lähetyksen postissa, kun vastaanotat paketin. Valitse toimitustavaksi postipaketti. Postiennakkotilauksessa pitää olla toimivat puhelin- ja sähköpostitiedot, jotta henkilöllisyyden tarkistaminen yhteydenotolla on tarvittaessa mahdollista. Lahjakkaalla on oikeus olla lähettämättä tilausta postiennakolla. Lahjakkaalla on oikeus pyytää osa maksusta etukäteen tilisiirtona.

 

Kunnat ja seurakunnat

Toimitamme kuntien ja kuntayhtymien laitoksille sekä seurakunnille laskuun 7 - 14 päivää netto. Varsinainen lasku toimitetaan tavaran mukana tai erilliseen laskutusosoitteeseen tai verkkolaskuna. Verkkolaskutunnukset voi lisätä ostoskorissa kohtaan Erityistoiveet.

 

ERITYISTOIVEET

Tähän voit kirjoittaa tilaukseen tai tuotteisiin liittyviä tietoja, kysymyksiä tai palautetta; esimerkiksi minä päivänä toimituksen pitää olla perillä. Tähän kirjoitetaan myös tiedot verkkolaskutusta varten ( ks. Kunnat ja seurakunnat )

 

LISÄTILAUKSET JA TILAUKSEN MUUTTAMINEN

Jos haluat muuttaa tilausta tai lisätä siihen tavaraa, ota mahdollisimman pian yhteyttä mielellään soittamalla ensin. Mikäli tilaustasi ei olla ehditty postittaa, lisätilauksesta ei peritä uutta toimitusmaksua.

 

JOS OSTOSKORI EI TOIMI, EVÄSTEET

Tietokoneen Cookies-tuen ( = evästeiden hyväksyminen ) pitää olla päällä, jotta tilaaminen ostoskoria käyttäen onnistuu. Cookies-tuki käynnistyy, kun selaimen Internet-astuksista valitaan tietosuojataso, joka hyväksyy evästeet. Jos tilaaminen ei onnistu ostoskoria käyttäen, voit soittaa tai lähettää tilauksen sähköpostilla.

 

TILAUKSET ULKOMAILLE

Tee tilaus sähköpostilla. Toimituskulut veloitetaan Suomen postin hinnaston mukaisesti. Toimitus tapahtuu kun maksu on suoritettu. Vaihto ja palautus tapahtuu asiakkaan kustannuksella.

 

TILAUSVAHVISTUS

Saat automaattisen tilausvahvistuksen sähköpostiisi. Jos et saa tilausvahvistusta, tarkista roskapostikansiosi. Jos olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi väärin, et saa automaattista vahvistusta. Ota siinä tapauksessa yhteyttä sähköpostilla.  

 

PALAUTUS

Ota AINA yhteyttä Lahjakkaaseen, ennen kuin palautat tuotteen! Lahjakas ei maksa toimituskulua, mikäli et ole ensiksi ottanut yhteyttä ja saanut ohjeita. Kaikilla tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja alkuperäisissä myyntipakkauksissaan. Kun palautus tehdään ohjeiden mukaan, on se asiakkaalle maksutonta ensimmäisellä kerralla.

Voit käyttää yhden kerran alla olevaa asiakaspalautusosoitetta:

Asiakaspalautus
Kivikangas Oy
Infokoodi: 77777
sopimus 600178
68601 Pietarsaari

Seuraavilla kerroilla palautus tapahtuu asiakkaan kustannuksella. Osoite on:
T:mi Anna-Maria Pokela
Idmaninkatu 31
68600 PIETARSAARI

Viallisten tuotteiden palautus tapahtuu Lahjakkaan kustannuksella.

Mikäli olet tilauksessasi on ollut jokin tilauksen määrään tai arvoon pohjautuva ehto, joka ei toteudu palautuksen jälkeen, etu ei ole enää voimassa.  

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tämä on Toiminimi Anna-Maria Pokela / Lahjakas.fi henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.4.2018.

1. Rekisterinpitäjä
Toiminimi Anna-Maria Pokela
Lahjakas.fi
Idmaninkatu 31
68600 Pietarsaari
kauppa@lahjakas.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
Anna-Maria Pokela

3. Rekisterin nimi
Lahjakas.fi asiakas- ja markkinointirekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisterin perusteena on asiakassuhde, joka muodostuu kun asiakas tilaa palvelun, tuotteen tai uutiskirjeen verkkokaupasta, sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse, kasvotusten tai muun yhteydenpitovälineen välityksellä. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on tilatun palvelun tai tavaran toimittaminen ja tilauksiin liittyvien vaihto-, palautus- ja muiden asioiden hoito.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin tallennetaan asiakkaan tilauksen tai rekisteröitymisen yhteydessä antamat yhteystiedot, mahdolliset tilauksen lisätiedot sekä tilattavat tuotteet ja muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot kuten asiakaskohtaiset toimitusehdot ja laskutustiedot.
 
6. Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).