Toimitusehdot

Tällä sivulla kerromme tärkeää tietoa tilaamisesta. Lue kaikki tai siirry sinua kiinnostavaan kohtaan:

Tilaaminen
Toimitusaika
Ostoskori
Kirjautuminen
Maksajan tiedot
Vastaanottajan tiedot
Toimitustavat ja toimituskulut
Maksutavat
Erityistoiveet
Lisätilaukset ja tilauksen muuttaminen
Jos ostoskori ei toimi
Tilaukset ulkomaille
Tilausvahvistus ja tilausseuranta
Vaihto tai palautus
Rekisteri- ja tietosuojaseloste
 

 

TILAAMINEN

Tehdäksesi ostoksia, sinun ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua. Käyttämälläsi sähköpostiosoitteella luodaan käyttäjätili tilausjärjestelmäämme automaattisesti. Tilauksen arvon pitää olla vähintään 20 euroa. Voit ostaa verkkokaupastamme napsauttamalla tuotteet ostoskoriin, siirtymällä ostoskoriin ruudun oikeassa yläkulmassa ja hoitamalla tilauksen loppuun. Jos tilaaminen verkkokaupasta ei onnistu, ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella. Toimitamme tilaukset postite tai ne voi noutaa varastoltamme Pietarsaaressa. Lisätietoja varastonoudoista löytyy ylävalikon linkistä: yhteystiedot.

Aina kun painat ostoskorin alalaidassa olevaa painiketta Siirry maksamaan / Vahvista tilaus muodostuu uusi tilaus, johon ostoskorissa olevat tuotteet varautuvat. Jos kyseessä on varaston viimeinen tuote, ei seuraavaan tilaukseen jää enää tuottetta jäljelle. Jos tilauksesi oli aiheeton ja haluat perua sen, valitse Paytrailin maksun tiedot -sivun alalaidasta kohta: Peruuta maksaminen. Jos olit valinnut jonkin toisen maksutavan tai et käyttänyt edellä mainittua toimintoa, ota yhteyttä Lahjakkaaseen ja pyydä perumaan aiheeton tilaus, jolloin tilauksen tuotteet vapautuvat jälleen myyntiin. Peruutamme aiheettomaksi tulkittuja tilauksia, joiden maksutapahtumaa ei ole viety päätökseen normaalissa ajassa, ilman yhteydenottoakin.

 

TOIMITUSAIKA

Tilaukset toimitetaan yleensä 1-3 arkipäivän kuluessa maksun näkymisestä tilillämme. Kaikki samassa tilauksessa olevat tuotteet toimitetaan yhdellä kertaa. Jos tilaat ennakkomyynnissä olevia tuotteita, koko tilaus toimitetaan yhdellä kertaa, kun kaikki tuotteet ovat saapuneet varastoon. Ennakkoon tilattaviin tuotteisiin on merkitty arvioitu saapumisaika.

Ostoskorin alareunassa on kohta Erityistoiveet, jossa kannattaa kertoa toivomus tai ehdoton takaraja toimitukselle. Erittäin kiireellisissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä myös sähköpostitse tai puhelimella. Mikäli toimitus viivästyy huomattavasti tavanomaisesta, otan yhteyttä, jos olet ilmoittanut puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.

 

OSTOSKORI

Kaikki kaupassa myytävät tuotteet löytyvät otsakkeen ”tuoteryhmät” alta. Monet tuotteet löytyvät myös tuotemerkeittäin ryhmiteltynä omasta valikostaan. Kun haluat lisätietoja tuotteesta tai tilata tuotteen, napsauta tuotetta. Siirrä se ostoskoriin napsauttamalla Lisää ostoskoriin –painiketta. Kun haluat katsoa ostoskoriasi tai lähettää tilauksen, napsauta ostoskoria, joka löytyy läheltä sivun oikeaa yläkulmaa Ennen kuin lähetät tilauksen, katso että korissasi on oikeat määrät oikeita tuotteita. Tuotteet ja kirjoittamasi tiedot säilyvät ostoskorissa, kunnes teet tilauksen, tyhjennät selaihistorian tai napsautat Tyhjennä ostoskori -painiketta. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

 

KIRJAUTUMINEN

Jos olet aikaisemmin tilannut tästä kaupasta ja ilmoittanut sähköpostisi, voit halutessasi kirjautua sisään järjestelmäämme. Osoitetietosi uuteen tilaukseen löytyvät järjestelmästämme. Kirjautua voi ihan sivun ylälaidassa olevasta linkistä tai ostoskorista sen jälkeen kun sinne on lisätty ainakin yksi tavara.


Käyttäjätunnus: sähköpostiosoite, jota olet käyttänyt.
Salasana:  lähetetty sinulle aiemmin

 

MAKSAJAN TIEDOT

Maksajan täytyy olla 18 vuotta täyttänyt henkilö. Alle 18-vuotias voi tilata huoltajan luvalla. Huoltaja on vastuussa alaikäisen tekemistä tilauksista. Voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä tilaajaan ennen tilauksen lähettämistä ja pidämme itsellämme oikeuden olla toimittamatta tilausta.

Yritys / laitos: jos tilaat yksityishenkilönä, jätä tämä tyhjäksi

Puhelinnumero: on tärkeää ilmoittaa oikein, sillä posti lähettää matkapuhelimeen tekstiviestinä tavaran saapumisilmoituksen. Voimme myös soittaa tai tekstata numeroon, jos tilauksessasi on jotain poikkeuksellista. Numeroa ei käytetä mainontaan. Numeron ilmoittaminen on myös välttämätöntä, eräissä maksutavoissa.

Sähköpostiosoite: Tämä on samalla käyttäjätunnuksesi asiakastiliisi ja nykyisen ja edellisten tilaustesi seurantaan. Kirjoita osoite oikeassa muodossaan. Tilauksesi tiedot talletetaan ja tilausvahvistus lähetetään tällä sähköpostiosoitteella. Voit myöhemminkin tarkastella, mitä olet milloinkin tilannut. Tietojasi ei luovuteta Lahjakkaan ulkopuolelle eikä niitä käytetä markkinointiin ilman nimenomaista suostumustasi. Jos et omista omaa sähköpostiosoitetta, kirjoita tähän esimerkiksi: xx@zzz.fi

Uutiskirje: 98 % asiakkaistamme valitsee jatkaa sähköisen uutiskirjeemme tilaajina. Uutiskirjeen tilaajat saavat arvokkaita etuja, joita muut eivät saa.

Toimitus eri osoitteeseen: valitse tämä, jos maksajan osoite ei ole sama kuin toimitusosoite.

 

VASTAANOTTAJAN TIEDOT

Täydennetään vain silloin, jos maksaja ei ole tavaran vastaanottaja.

Yritys / laitos: jos vastaanottaja on yksityishenkilö, jätä tämä tyhjäksi

Puhelinnumero: on tärkeää ilmoittaa oikein, sillä posti lähettää matkapuhelimeen tekstiviestinä tavaran saapumisilmoituksen.

Sähköpostiosoite: Ilmoittaminen on vapaaehtoista. Tietoa ei luovuteta Lahjakkaan ulkopuolelle.

 

TOIMITUSTAVAT JA TOIMITUSKULUT

Huom! Postin työtaistelun ajan käytössä on vain Matkahuolto.

Matkahuolto Lähellä -paketti (4,90 €)

Lähellä-paketin noutopaikkoja ovat Matkahuollot, Matkahuolto-asiamiehet ja Matkahuollon Pakettipisteet (määrätyt K-Marketit, R-kioskit ja Tokmannit ja monet muut yritykset). Saat tekstiviestin kun paketti on noudettavissa.

Postipaketti (4,90 €)

Paketti on noudettavissa postista tai pakettiautomaatista yleensä klo 16 jälkeen saapumispäivänään. Ilmoita tilauksesi yhteydessä kännykkänumero, johon posti lähettää paketin saapumisilmoituksen tekstiviestillä. Saapumisilmoituksia ei lähetetä kirjeitse. Paketin kulkua voi seurata osoitteessa posti.fi lähetystunnuksella, jonka saat sähköpostiisi, kun tilaus on pakattu. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä. Yleensä syynä on se, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi väärin. Posti säilyttää pakettia noin viikon ajan.

 

Kotipaketti (10,90 €)

Postista soitetaan ja sovitaan, milloin he tuovat paketin perille asti. Jakelu tapahtuu suuremmissa kaupungeissa arkisin klo 21 mennessä ja muualla klo 14 tai 17 mennessä. Paketin kulkua voi seurata osoitteessa posti.fi lähetystunnuksella, jonka saat sähköpostiisi, kun tilaus on pakattu. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä. Yleensä syynä on se, että olet kirjoittanut osoitteesi väärin.

 

Nouto Lahjakkaasta / lisätilaus (0,00 €)

Jos noudat tavarat varastoltamme Pietarsaaresta, maksa tilaus verkkokaupan kautta tai käteisellä paikan päällä. Pankkikortilla ei voi maksaa varastolla. Ota yhteyttä ja sovi etukäteen noutoaika. Aukiolo vaihtelee päivittäin. Saat sähköpostia, kun tilauksesi on noudettavissa. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä. Yleensä syynä on se, että olet kirjoittanut osoitteesi väärin.

Lisätilaus. Valitse tämä toimitustapa, jos haluat lisätä tuotteita toimitukseen, jota ei ole vielä postitettu. Varmista asia sähköpostitse tai puhelimitse ennen lisätilauksen tekemistä.

 

MAKSUTAVAT

Vain ne maksutavat ilmestyvät näkyviin ostoskoriin, jotka on mahdollista valita kunkin toimitustavan yhteydessä.

 

Pankit, luottokortit, PayPal, Collector, Jousto

Kun valitset tämän maksutavan, maksu tai luoton hyväksyntä näkyy Lahjakkaassa heti ja tilaus siirtyy jatkokäsittelyyn.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Lisätietoa www.paytrail.com

Pankit ja luottokortit

Maksu tapahtuu tilauksen yhteydessä pankkitilisi tunnuksilla tai luottokortilla: Nordea, OP, Säästöpankit, Aktia, POP, Tapiola, Ålandsbanken, Sampopankki, Handelsbanken, S-pankki sekä Visa, Visa Electron, Mastercard ja American Express.
 

Paytrail-tili

Ilmainen Paytrail-tili säästää sinut toistuvilta toimitus- ja maksutietojen syöttämisiltä verkko-ostoksilla. Rekisteröidy ja liitä korttitietosi (debit tai credit) käyttäjätiliisi ja jatkossa vahvistat ostoksesi eri verkkokaupoissa yksillä tunnuksilla.


PayPal

Voit maksaa luottokortilla tai PayPal -tililtäsi. Lisätietoja www.paypal.com. Maksun saajana näkyy Toiminimi Anna-Maria Pokela.
 

Collector Lasku/Osamaksu (laskutuspalkkio 2,95 eur)

Collector Laskulle saat korotonta maksuaikaa 30 - 60 päivää. Lasku erääntyy ostopäivää seuraavaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. Laskuun lisätään laskutuspalkkio 2,95 euroa.

Voit maksaa laskun koko loppusumman eräpäivänä pois tai halutessasi voit valita 1-36 kk:n osamaksuerät. Osamaksulaskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 € kuukaudessa, jolloin todellinen vuosikorko laskettuna 1000 €:n ostoksella on 21,3 %.

Collector Lasku/Osamaksua voi käyttää henkilö, joka on täyttänyt 20 vuotta ja jolla on moitteettomat luottotiedot. Myöhästyneistä maksuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä korko.

Luotonantajana toimii ruotsalainen:
Collector Bank AB
puh. 09 3158 9947 ma-pe 9.00 - 18.00
contactcenter@collectorbank.fi.
 

Jousto ( laskutusmaksu 2,90 € )

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, joka on tarkoitettu raha-asiansa moitteettomasti hoitaneille yksityishenkilöille. Saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,90 euron laskutuslisä ja lasku toimitetaan sähköpostitse. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko.

Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy:
Asiakaspalvelu ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-21
Puh. 0800 186 186 (pvm/mpm)
asiakaspalvelu@jousto.com
https://www.jousto.com/

 

MobilePay

Lataa matkapuhelimeen MobilePay -sovellus. Rekisteröintiä varten tarvitset suomalaisen pankin tilinumeron ja maksukortin. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille. Käyttääksesi MobilePaytä sinun tulee olla yli 15-vuotias.

Lisätietoja www.mobilepay.fi

 

Ennakkomaksu tilisiirtona

Tämä maksutapa sopii kaikille. Saat tilillepanotiedot kuvaruudullesi, josta voit kirjoittaa ne muistiin tai tulostaa. Toimitamme tuotteet, kun maksu näkyy tilillämme. Maksusuorituksen siirtymiseen kuluu 0-2 pankkipäivää. Tuotteet ovat pääsääntöisesti varattuna sinulle 7 vrk tilauksesta, mutta Lahjakkaalla on oikeus päättää varaus sitä ennenkin.

 

Postiennakko ( postiennakkolisä 8 eur )

Maksat lähetyksen postissa, kun vastaanotat paketin. Valitse toimitustavaksi postipaketti. Postiennakkotilauksessa pitää olla toimivat puhelin- ja sähköpostitiedot, jotta henkilöllisyyden tarkistaminen yhteydenotolla on tarvittaessa mahdollista. Pidämme oikeuden olla lähettämättä postiennakolla asiakkaille, joiden henkilöllisyyttä emme pysty varmistamaan tai jotka eivät ole lunastaneet lähetyksiä tai joilla on häiriöitä raha-asioiden hoitamisessa.

 

Kunnat ja seurakunnat

Toimitamme kuntien ja kuntayhtymien laitoksille sekä seurakunnille laskuun 7 - 14 päivää netto. Varsinainen lasku toimitetaan tavaran mukana tai erilliseen laskutusosoitteeseen tai verkkolaskuna. Verkkolaskutusta varten tarvittavat tiedot voi lisätä kassasivulla kohtaan Erityistoiveet.

 

Käteisellä

Käteisellä voi maksaa ainoastaan noutotilauksen. Nouto tapahtuu Lahjakkaasta, Pietarsaaresta.
 

 

ERITYISTOIVEET

Tähän voit kirjoittaa tilaukseen tai tuotteisiin liittyviä tietoja, kysymyksiä tai palautetta; esimerkiksi minä päivänä toimituksen pitää olla perillä. Tähän kirjoitetaan myös tiedot verkkolaskutusta varten ( ks. Kunnat ja seurakunnat )

 

LISÄTILAUKSET JA TILAUKSEN MUUTTAMINEN

Jos haluat muuttaa tilausta tai lisätä siihen tavaraa, ota mahdollisimman pian yhteyttä mielellään soittamalla ensin. Mikäli tilaustasi ei olla ehditty postittaa, lisätilauksesta ei peritä uutta toimitusmaksua.

 

JOS OSTOSKORI EI TOIMI, EVÄSTEET

Tietokoneen Cookies-tuen ( = evästeiden hyväksyminen ) pitää olla päällä, jotta tilaaminen ostoskoria käyttäen onnistuu. Cookies-tuki käynnistyy, kun selaimen Internet-astuksista valitaan tietosuojataso, joka hyväksyy evästeet. Jos tilaaminen ei onnistu ostoskoria käyttäen, voit soittaa tai lähettää tilauksen sähköpostilla.

 

TILAUKSET ULKOMAILLE

Tee tilaus sähköpostilla. Toimituskulut veloitetaan Suomen postin hinnaston mukaisesti. Toimitus tapahtuu kun maksu on suoritettu. Vaihto ja palautus tapahtuu asiakkaan kustannuksella.

 

TILAUSVAHVISTUS JA TILAUSSEURANTA

Kun tilaat ostoskoria käyttäen ja ilmoitat sähköpostiosoitteesi, saat automaattisen tilausvahvistuken ja pääset tarkistamaan, milloin maksu on tullut perille ja milloin tavara on toimitettu. Kirjoita osoite oikeassa muodossaan. Voit myöhemminkin tarkastella, mitä olet milloinkin tilannut, sillä sähköpostiosoitteellasi tehdyt tilaukset säilyvät järjestelmässämme asiakastililläsi. Yleisin syy siihen, että tilausvahvistus ei saavu sähköpostiisi, on sähköpostiosoitteen kirjoittaminen väärin. Tarkista oikeinkirjoitus ennen tilauksen lähettämistä, sillä jälkikäteen sähköpostiosoitetta ei voi vaihtaa.

 

VAIHTO TAI PALAUTUS

Vaihto

Ota AINA yhteyttä Lahjakkaaseen, ennen kuin palautat tuotteen! Emme palauta maksamiasi lähetyskuluja, jos asiasta ei ole sovittu etukäteen. Kun palautus tehdään antamiemme ohjeiden mukaan, on se asiakkaalle maksutonta. Kun haluatte jotakin muuta palautetun tavaran tilalle, perimme toimituskulun uusista tuotteista. Vaihdon ollessa kyseessä ehdotamme yleensä, että palautatte tavaran omalla kustannuksellanne käyttäen osoitetta:

T:mi Anna-Maria Pokela
Idmaninkatu 31
68600 PIETARSAARI

ja me puolestamme lähetämme uudet tavarat täältä sinulle meidän kustannuksellamme. Mikäli vaihdossa haluamasi tuotteet ovat kalliimpia kuin alkuperäiset, maksat erotuksen. Mikäli taas vaihdossa haluamasi tuotteet ovat halvempia kuin alkuperäiset, maksamme erotuksen tilillesi eli lähetä vaihdettavien tuotteiden mukana tilinumerosi.

 

Palautus

Ota AINA yhteyttä Lahjakkaaseen, ennen kuin palautat tuotteen! Emme palauta maksamiasi lähetyskuluja, jos asiasta ei ole sovittu etukäteen. Jos palautat tuotteen, etkä halua mitään sen tilalle, ilmoita palautuksen yhteydessä tilinumerosi, jonne palautamme rahan. Sinun ei tarvitse maksaa postimaksua, kun käytät alla olevaa asiakaspalautusosoitetta:

Asiakaspalautus
Kivikangas Oy
Infokoodi: 77777
sopimus 600178
68601 Pietarsaari
 

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tämä on Toiminimi Anna-Maria Pokela / Lahjakas.fi henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.4.2018.

1. Rekisterinpitäjä
Toiminimi Anna-Maria Pokela
Lahjakas.fi
Idmaninkatu 31
68600 Pietarsaari
kauppa@lahjakas.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
Anna-Maria Pokela

3. Rekisterin nimi
Lahjakas.fi asiakas- ja markkinointirekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Rekisterin perusteena on asiakassuhde, joka muodostuu kun asiakas tilaa palvelun, tuotteen tai uutiskirjeen verkkokaupasta, sähköpostitse, puhelimitse, kirjeitse, kasvotusten tai muun yhteydenpitovälineen välityksellä. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on tilatun palvelun tai tavaran toimittaminen ja tilauksiin liittyvien vaihto-, palautus- ja muiden asioiden hoito.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin tallennetaan asiakkaan tilauksen tai rekisteröitymisen yhteydessä antamat yhteystiedot, mahdolliset tilauksen lisätiedot sekä tilattavat tuotteet ja muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot kuten asiakaskohtaiset toimitusehdot ja laskutustiedot.
 
6. Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).