Beleduc - Candy, karkkipeli

Beleduc - Candy, karkkipeli


Topi ja Liisa ovat auttaneet mummia puutarhatöissä ja saaneet pussillisen värikkäitä makeisia. Matkalla leikkihuoneeseen he kiistelevät siitä, kumpi saa kantaa makeispussia. Vetäessään pussia toisiltaan, se äkkiä aukeaa ja kaikki karkit putoavat matolle. Nyt karkit pitää kerätä mahdollisimman nopeasti takaisin pussiin. Kuka on kaikkein nopein ?
Erittäin suosittu keskittymiskykyä, havainnointikykyä ja nopeaa reagointia vaativa jännittävä karkkipeli.

Ikäsuositus: 4 – 99 vuotta. Pelaajien lukumäärä: 1 – 8.
PELIN SISÄLTÖ: Kangasta oleva pelialusta, 41 makeista ( puuta ) ja kolme värinoppaa.

ALKUVALMISTELUT: Makeiset sekoitetaan ja laitetaan matolle kuvapuoli ylöspäin. Nopat laitetaan maton viereen. Peliä voidaan pelata kolmella eri tavalla:

PELIVERSIO 1: Pelin aluksi päätetään kerättävien makeisten lukumäärä. Esimerkiksi viisi makeista ensimmäiseksi kerännyt pelaaja voittaa. Kussakin makeisessa on joko yksi, kaksi tai kolme eri väriä. Nuorin pelaajista aloittaa heittämällä kolmea noppaa samanaikaisesti.

Pelaajat etsivät makeista, jossa on kaikkien kolmen nopan antama väriyhdistelmä. Se pelaajista, joka ensimmäisenä havaitsee oikean karkin, saa ottaa sen itselleen. Tämän jälkeen seuraava pelaaja heittää noppia. Peli päättyy, kun ensimmäinen pelaaja on löytänyt voittoon vaadittavat karkit.

PELIVERSIO 2: Pelataan kuten edellä, mutta tässä versiossa pelaaja ei ota löytämäänsä karkkia, vaan ainoastaan näyttää sen kanssapelaajilleen. Yksi pelaajista tai peliin valittu kirjanpitäjä, esimerkiksi aikuinen, merkitsee pisteen ylös. Pelin aluksi päätetään, että pelataan esimerkiksi kymmenen minuuttia. Kun aikaraja on täynnä, lasketaan kuka pelaajista on löytänyt eniten karkkeja.

PELIVERSIO 3: Karkit jaetaan tasan pelaajien kesken, jotka asettavat ne eteensä kuvapuoli ylöspäin. Pelaajat heittävät vuorotellen noppaa. Jos pelaaja havaitsee, että hänen karkissaan on noppien antama väriyhdistelmä, hän saa laittaa karkin pelaajien keskelle asetetulle matolle. Se pelaajista, joka ensimmäisenä saa laitettua kaikki karkkinsa matolle, on pelin voittaja.

Peliajan lyhentämiseksi voidaan pelin aluksi sopia, että pelataan esimerkiksi kymmenen minuuttia ja se pelaajista, jolla on vähiten karkkeja jäljellä, voittaa. Toinen mahdollisuus on, että pelataan, kunnes jollakin pelaajista on esimerkiksi kaksi karkkia jäljellä.

24,00 €